SOCIETATEA ROMÂNĂ DE DIABET NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE, 2013

Societatea Română de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice România

View Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice’s professional profile on LinkedIn

Societatea Romana de Diabet , o dulceata de institutie!

Too low to display
  • Review
  • TAG : al diabetului organizată de societatea romană de diabet nutriție
ADD TO CART
  • Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice sorganizeaza in perioada 14-16 Noiembrie 2013, la Cluj, campania nationala "Controleaza-ti Diabetul".

    Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 22-25 Mai 2013, la hotel Ramada Sibiu, Al 39-lea Congres al Societatii.

  • Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice organizeaza in perioada 17-19 mai, in BUZIAS, Timis, cel de al 18-lea Simpozion national cu participare internationala ,, DIABETUL COPILULUI SI ADOLESCENTULUI".

    Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a demarat in 2013 – PREDATORR, Studiul National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi, care va oferi o imagine clara asupra situatiei acestor afectiuni in randul romanilor. Studiul este realizat in parteneriat cu Societatea Romana de Nefrologie, rezultate finale urmand a fi publicate la finalul acestui an. PREDATORR se defasoara pe o perioada de 12 luni, pe un esantion reprezentantiv de 2728 de subiecti, din 100 de centre din tara.

  • De 10 ani comunicam sanatos. Ne bucuram sa avem in portofoliu pe: Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti, Forumul National de Preventie, Fundatia Romana a Inimii, Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nefrologie, Societatea Romana de Pneumologie etc.

There were over 1.5 million cases of diabetes in Romania in 2015

Potrivit unor informatii de ultima ora provenite de la surse din cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", fondatorul acestei institutii medicale, prof. dr. doc. Iulian Mincu, s-a stins din viata in aceasta dupa-amiaza, lasand in urma domniei sale o specialitate medicala de sine statatoare.

Prof. dr. doc. Iulian Mincu, fost Ministru al Sanatatii in perioada 1992-1996, a infiintat specialitatea de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in urma cu 45 de ani, facand astfel ca tara noastra sa se numere printre putinele state in care exista o specialitate medicala independenta ce vizeaza exclusiv diabetul.

De asemenea, prof. dr. doc. Iulian Mincu a fost personalitatea care a infiintat Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, societate pe care a si condus-o din 1974 pana in 1999.
Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice transmite condoleante familiei si celor care l-au cunoscut!